marți, decembrie 02, 2008

O mişcare simplă


Nichita este o fată foarte frumoasă şi a stat cuminte la pozat. Chiar şi atunci când restul nu aveau chef să înceapă sau deja obosiseră de ceva vreme. Fotografii cu ea am făcut multe în acea zi, câteva puteţi vedea aici, aici şi aici. Mai sunt şi acestea, dar nu este singură.

Aceasta a fost prima noastră şedinţă foto, dar vom mai face şi altele, nu-i aşa Nichita?

În titlul am menţionat ceva despre o anume mişcare, nu voi spune care este aceasta, vreau să vă daţi seama singuri. Sper să observaţi pentru că fără acea mişcare fotografia nu era nici pe departe la fel.

P.S. Dacă doriţi vă spun şi ce este greşit la această fotografie.


frumoasă nu?

6 comentarii:

  1. greseala: nasul depaseste conturul obrazului

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, unora nu le plac anumite "chestii", pentru mine contează mai mult produsul finit, iar această fotografie imi place, mai ales că este un instantaneu, nu o fotografie comandată. Nu mă deranjează câtuşi de puţin că nasul depăşeşte conturul obrazului. Învaţă reguli pentru a le încălca este părerea mea.

    Greşeala care-mi displace este în prima imagine, fotografia "comandată".

    RăspundețiȘtergere
  3. poate gresela consta tocmai in faptul ca ai "comandat-o" :) glumeam...eu cred ca este necesar un cadru mai larg..fata pare total imobilizata; chiar si o miscare simpla are nevoie de ceva spatiu ...mmm..corect?

    RăspundețiȘtergere
  4. Fotografia originală o găseşti la unul dintre linkuri, aceasta este tăiată, să pară mai sexy puţin.

    Nu cred că este greşit să faci fotografii comandate. Cam toate fotografiile de studio (sau oriunde se ţine şedinţa foto) sunt comandate, de aceea este bine să comunici foarte bine cu modelul. În acelaşi timp poţi prinde şi instantanee bune.

    Este bine să facem diferenţa între instantanee - fotografii în care subiectul nici nu ştie că este fotografiat şi fotografiile comandate. Sunt genuri diferite.

    Cât despre greşeală, dacă te uiţi atentă la bluză ai să vezi tivul îndoit. Dacă tot este comandată, măcar să fie comandată bine.

    Mulţumesc de atenţie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Heyy, it's a very good shot :)
    But I couldn't understand any word you said ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. of doamne, am crescut o vreme (a adolescentei) cu fata asta, nichita-mihaela!... :p ce mica e lumea!... mai departe, nu mai pot comenta obiectiv, devreme ce s-a spulberat deja ghicitoarea! :)

    RăspundețiȘtergere